Zij/Hij theater

Tijdens de Dag zijn maar liefst vier voorstellingen te zien en er zijn nog kaarten.

Marieke Klooster en Gabriëlle Glasbeek (voorheen Vrouw Holland) brengen in Voorwaarts! een cabareteske voorstelling een ode aan Groninger vrouwen van vroeger en van nu. Klooster en Glasbeek zijn hun voorvechtsters dankbaar en voelen dat zij ‘iets terug moeten doen’.

Karin Noeken (ook voorheen Vrouw Holland) gaat terug naar het begin, haar begin. Ze neemt een duik in het diepe onbekende verleden van mensen waar ze een bloedband mee heeft in de solovoorstelling DNA. Hoe ze de vrouw werd, die ze nu is.

Het optreden van Aafke Steenhuis gaat over het leven van haar moeder Elisabeth Steenhuis-Roelfs, die in 1920 in Delfzijl werd geboren. Aafkes moeder kon prachtig vertellen over de dingen die zij meemaakte. Aafke draagt deze verhalen en gedichten voor in de performance Zij, hij en ik begeleid door gitaar.

Het Vrouwencafé Dikke Trui wordt speciaal voor de Dag geopend op de eerste verdieping van Cascadeplein 4 en mannen zijn ook welkom. De theatervoorstelling geeft een beeld van wat er zich onder andere afspeelde. Bovendien is het café geopend en kunnen gesprekken van toen voortgezet worden met dames die destijds ook aan de bar zaten.

Reserveren

Op 12 oktober kunt u vanaf 10.30 uur bij de stand buiten naast de voordeur van Cascadeplein 4 zien of er nog kaarten beschikbaar zijn voor deze voorstellingen.

Voor Dikke Trui is het niet nodig om kaarten te reserveren.

Meer nieuws