Verrijk je kennis

Er staat een vol programma op de agenda voor de Dag van de Groninger Geschiedenis special! Nadat historicus en schrijver Luc Panhuysen de Dag opent met een lezing over het Rampjaar, waarin hij kijkt naar de verschillen tussen de vrije en bezette gebieden, worden er verschillende lezingen gehouden.

Want hoe beïnvloedde de Groningse ontwikkelingen in 1672 eigenlijk de situatie in Friesland en omgekeerd? De oorlogshandelingen in de provincies Groningen en Friesland in 1672 en 1673 hadden namelijk een nauwe relatie met elkaar. Hier gaat Bert Looper in zijn lezing Friesland en Groningen in het Rampjaar 1672: brothers in arms? verder op in. Of ben je juist meer geïnteresseerd in de geschiedenis van de geneeskunde zoals het in de 17e eeuw bedreven werd? Meld je dan aan voor de lezing Geneeskunde in de 17e eeuw om te ontdekken welke soorten medicatie er zoal werden gebruikt.

En vergeet niet de geschiedenis van de viering van het Beleg van Groningen! Hoe heeft dit feest zich door de tijd ontwikkeld? Op dit feestelijke onderwerp gaat Egge Knol in tijdens zijn lezing De voortdurende jubel van 28 augustus 1672 in Groningen.

De lezing van Luc Panhuysen is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor de andere lezingen is aanmelden noodzakelijk.

Meer nieuws