Wandeling Stationsgebied

rondleiding

zaterdag 12 oktober 2019
12:00 - 13:00 uur 13:15 - 14:15 uur 14:30 - 15:30 uur 15:45 - 16:45 uur

Cascadeplein buiten Start slagbomen Cascadeplein

Gluren bij de buren

Verken het dynamische stukje Groningen rondom het station onder leiding van Michael Hermse of Christiaan Koning.

Of het nu gaat om de komst van het Groninger Museum of de afbraak van negentiende-eeuwse villa’s om plaats te maken voor kantoorbebouwing. En wat denkt u van het voortdurend verplaatsen van ’t Peerd van Ome Loeks? Altijd is er reuring rondom het station. Via het prachtige stationsgebouw wordt u meegevoerd naar de roemruchte Davidstraatbuurt, waar buurtbewoners decennialang protesteerden tegen de plannen van de gemeente om hier een kantorenpark te realiseren. Uiteindelijk en bleef de woonwijk behouden. Veel van de bebouwing is inmiddels gesaneerd, maar her en der zijn de sporen van het verleden nog te herkennen. Aan de hand van beeldmateriaal ziet u hoe de mensen hier vroeger in vaak erbarmelijke omstandigheden leefden en hoe de krottenbuurt dankzij de sociale cohesie tussen de bewoners uiteindelijk tot een gemoedelijke woonwijk kon uitgroeien.  

De route van de wandeling kan problemen opleveren voor deelnemers die slecht ter been zijn, gezien de talrijke trappen die zich in en rondom het hoofdstation bevinden. Houdt u hier rekening mee.

Op 12 oktober kunt u vanaf 10.30 uur bij de stand buiten naast de voordeur van Cascadeplein 4 zien of er nog kaarten beschikbaar zijn voor deze wandeling.

Meer activiteiten