Wandeling Grunobuurt

rondleiding

zaterdag 12 oktober 2019
12:00 - 13:00 uur 13:30 - 14:30 uur 15:00 - 16:00 uur

Cascadeplein buiten Start slagbomen Cascadeplein

Een margarinefabriek, een noodhospitaal, het Groninger schooltype, timmerfabriek Excelsior. Zomaar vier onderwerpen die tijdens de wandeling door de Grunobuurt aan de orde kunnen komen.

Het oudste gedeelte van de Grunobuurt ligt ingeklemd tussen het spoor en de Parkweg en het Hoornsediep en de Paterswoldseweg. Het is in de jaren twintig gebouwd door de toenmalige woningbouwvereniging Gruno. Inmiddels is door wijkvernieuwing dit deel bijna onherkenbaar veranderd. Dat geldt niet voor het naoorlogse, grotendeels door woningbouwvereniging Patrimonium gebouwde zuidelijke gedeelte van de Grunobuurt. Dit deel loopt tot aan de ringweg en oogt grotendeels hetzelfde.

Aan de hand van oud beeldmateriaal krijgt u onderweg verhalen te horen van gids Sebastiaan Vos over de totstandkoming van deze wijk, welke winkels er bijvoorbeeld waren en de bedrijvigheid die er plaatsvond. U ontdekt hoe de Grunobuurt is veranderd, maar krijgt ook een beeld van wat er is gebleven en we zullen sporen tegenkomen die herinneren aan het verleden.

Op 12 oktober kunt u vanaf 10.30 uur bij de stand buiten naast de voordeur van Cascadeplein 4 zien of er nog kaarten beschikbaar zijn voor deze wandeling.

Meer activiteiten