Voorwaarts!

voorstelling

zaterdag 12 oktober 2019
12:00 - 12:45 uur 15:15 - 16:00 uur

Cascadeplein 10 Restaurant

“Blijft niet hangen, blijft niet staan, want de vrijheid komt eraan. Wijd ons vaandel, het zwelt aan!” In 2019 viert Groningen 100 jaar vrouwenkiesrecht. Marieke Klooster en Gabriëlle Glasbeek (voorheen Vrouw Holland) brengen ter gelegenheid van dit jubileum tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis een ode aan Groninger vrouwen van vroeger en van nu.

Klooster en Glasbeek zijn hun voorvechtsters dankbaar en voelen dat zij ‘iets terug moeten doen’. Met ondersteuning van het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur (CGTC), de Verhalen van Groningen en het Groninger Museum ontwikkelden zij de cabareteske voorstelling Voorwaarts!

In de voorstelling gaan Glasbeek en Klooster onder meer aan de haal met hun verworven vrijheden, bijvoorbeeld in de hiphop versie van Wijd waait ons vaandel, het zwelt aan. Voorwaarts! is een dynamische voorstelling met een terugblik en een ferme kijk vooruit. De voorstelling wordt deels in het Gronings en deels in het Nederlands gespeeld. De teksten zijn geschreven door Gabriëlle Glasbeek, Marieke Klooster en Bert Hadders. Robert van der Tol tekent voor de muziek.

Op 12 oktober kunt u vanaf 10.30 uur bij de stand buiten naast de voordeur van Cascadeplein 4 zien of er nog kaarten beschikbaar zijn voor deze voorstelling.

Meer activiteiten