Staait n Bisschop veur Stad

Voorstelling

16:30 - 17:00 uur

Cascadeplein 4 Hal

De Dag van de Groninger Geschiedenis special heeft haar thematitel te danken aan deze voorstelling met dezelfde titel, maar dan in het Gronings.

Staait n Bisschop veur Stad is een theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het Beleg van Groningen in 1672. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor. Tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis special speelt de theatergroep WAARK verschillende scènes uit de voorstelling als preview.

Terwijl Helpman wordt platgebrand door Bommen Berend, het Westerkwartier wordt geplunderd en bij Oosterhoogebrug en Aduarderzijl wordt gevochten, gaat het leven in de stad Groningen zo goed en zo kwaad als het kan door. De ‘gewone mensen’ van Stad en Ommeland krijgen in Staait n Bisschop veur Stad eindelijk een stem.

Theatergroep WAARK brengt al meer dan vier decennia Groningstalig theater van hoge kwaliteit. Ontstaan op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1981 als zelfstandige stichting. Op 15 oktober gaat de voorstelling Staait n Bisschop veur Stad in première.

Deze voorstelling is tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis special voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Meer activiteiten