Voorstelling Dikke Trui

voorstelling

zaterdag 12 oktober 2019
13:00 - 13:30 uur 14:45 - 15:15 uur

Cascadeplein 4 1e verdieping

U hoeft voor deze voorstelling niet te reserveren.

Speciaal voor deze Dag wordt het Groninger Vrouwencafé Dikke Trui, dat in de jaren zeventig en tachtig in de Oude Ebbingestraat gevestigd was, weer opgebouwd en geopend. De theatervoorstelling geeft een beeld van wat er zich onder andere afspeelde. Bovendien is het café geopend en kunnen gesprekken van toen voortgezet worden met dames die destijds ook aan de bar zaten. Heren zijn ook welkom!

De voorstelling
Het eerste vrouwencafé!
Jonge vrouwen, oude vrouwen, idealistische vrouwen, anarchistische vrouwen, geëmancipeerde vrouwen, radicale feministen, getrouwde vrouwen, lesbo’s, allemaal kwamen we samen in het eerste vrouwencultuurcentrum Dikke Trui.

Dat leverde bijzondere, spannende en soms hemeltergende samenkomsten op waarin we, al of niet samen, probeerden de wereld om ons heen een stukje mooier te maken.

De theatergroep van de Lesbus (ontstaan in de jaren 90 onder regie van Fenna Besijn) geeft een boeiende en humoristische voorstelling van zaken uit de jaren 70. Ook gaat de groep ter plekke interactief en theatraal de discussie aan met het publiek.

Regie: Fenna Besijn
Schrijfster: Ellen Kiewiet
Spel: Lisa Terpstra, Alice Bijlholt, Mirjam Theissen, Annelies Brussee, Joke Fenenga, Wilma Fritsma, Dicky IJbema, Sieta van der Meulen en Petra Eugelink

Meer activiteiten