Vive le Geus!

voorstelling

zaterdag 13 oktober 2018
12:45 - 14:00 uur 15:30 - 16:45 uur

Cascadeplein 10 Restaurant

Een bloedstollende voorstelling van Camerata Trajectina met Hans Goedkoop (presentator Andere Tijden, en de televisieserie De Gouden Eeuw) over 80 jaar opstand, over chaos en onderlinge verdeeldheid, intrige en wreedheid, maar vooral over de kracht van muziek in tijden van oorlog.

Op de Dag van de Groninger Geschiedenis bij de stand buiten naast de voordeur van Cascadeplein 4 is te zien of er nog kaarten beschikbaar zijn voor deze voorstelling. 

De slag bij Heiligerlee, de terreur van Alva, het Leidens ontzet, Van Oldenbarnevelt op het schavot en de verovering van de zilvervloot. De 80-jarige oorlog, de belangrijkste periode in de ontstaansgeschiedenis van ons land. Vive le Geus! brengt de politieke overtuigingen, en de gevoelens van de mensen die er bij waren heel dichtbij. Muziek als nieuwsbron én als propagandamiddel. Wie kon je vertrouwen? Waren de geuzen terroristen of bevrijders? Stond je buurman aan jouw kant? Was er wel een kant? En welke kant zouden wij zelf nu kiezen?

Nooit eerder stond u zó levensecht in de 80-jarige oorlog!

Bezetting

Verteller: Hans Goedkoop
Sopraan: Hieke Meppelink
Tenor: Nico van der Meel
Blokfluiten: Saskia Coolen
Viola da Gamba: Cassandra Luckhardt
Luit en Citer: Arjen Verhage

Hans Goedkoop is een Nederlands historicus. Hij is vooral bekend als presentator van Andere Tijden, een geschiedenisprogramma van de NTR en VPRO. Goedkoop was initiatiefnemer en presentator van de dertiendelige televisieserie De Gouden Eeuw, die van december 2012 tot maart 2013 bij de NTR/VPRO werd uitgezonden.

Camerata Trajectina is Nederlandse muziek. Eigenheid. Tel daarbij een levendige, ontspannen presentatie en een gedegen, zelfs wetenschappelijke voorbereiding, en je hebt Camerata Trajectina. Muzikaliteit, inventiviteit en humor strijden om voorrang. Speels omgaan met ons muzikale erfgoed is het devies. Met een focus op de Middeleeuwen en de Gouden Eeuw. Al meer dan veertig jaar.

Meer activiteiten