Loket Pandonderzoek = vol

Pandonderzoek

13 oktober 13:00 - 16:00 uur

Provincie Oude Raadhuis Appingedam

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis van uw huis? Wanneer is het gebouwd? Wie bouwde het? Wie was de architect? Wie hebben er gewoond? Met dit soort vragen, over gebouwen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum, kunt u terecht in het oude raadhuis in Appingedam voor het Loket Pandonderzoek.

Wij laten u in 15 minuten zien welke bronnen aanwezig zijn in de gemeentearchieven om onderzoek te doen naar de geschiedenis van uw woning. Het gaat om bouwtekeningen, woningkaarten, huisnummerlijsten, kadaster, etc.

Komt u langs?

  1. De aanmelding is inmiddels gesloten, alle plekken zijn bezet.
  2. Heeft u zich aangemeld via de website, stuur dan ook een mail naar j.hillenga@appingedam.nl o.v.v. Loket Pandonderzoek om aan te geven wat uw vraag is en op welk pand uw vraag betrekking heeft. Op die manier kunnen wij uw vraag voorbereiden.
  3. Als u een plek heeft gereserveerd, kom dan op 13 oktober langs met maximaal 2 personen, op het gekozen tijdstip, in het oude raadhuis (Wijkstraat 36, Appingedam)

Jeroen Hillenga is streekarchivaris bij het Streekarchivariaat Noordoost-Groningen en beheert de historische archieven van deze gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum. 

Loket Pandenonderzoek is een initiatief van Streekarchivariaat Noordoost-Groningen en de Groninger Archieven.

Oost west, thuis best?

Als u meer wilt weten over panden of bouwtekeningen wilt bekijken, dan begint de zoektocht vaak in gemeentearchieven. Maar ook archieven van waterschappen kunnen informatie bevatten over gebouwen. In de folder Oost west, thuis best? leest u meer over hoe u u onderzoek doet naar uw eigen huis of een ander gebouw in de gemeente of provincie Groningen. Denk hierbij aan molens, molenhuizen, tot kantoor verbouwde woonhuizen en brug- en sluiswachterswoningen. In onze serie Oost west, thuis best? laten we u kennis maken met pandonderzoek.

Meer activiteiten