Historisch lint van Hoogezand en Martenshoek

Pandonderzoek

20 oktober - uur

Digitaal

Wat weet u van de omgeving waarin u woont, werkt of vertoeft? De zoektocht naar de geschiedenis van uw woonomgeving begint vaak bij het archief. Maar op locatie is natuurlijk ook veel te zien en te vertellen! Op 20 oktober nemen wij u mee in de geschiedenis van het lint van Hoogezand en Martenshoek. Hoe zag het er hier vroeger uit? Waar deden inwoners hun boodschappen, meerden schepen aan en waar werd gewerkt?

Download hier de route of bekijk deze via de app Spacetime Layers. Ook kunt u de wandeling op papier halen bij Hotel Faber in Hoogezand en wandel door de historie van Hoogezand en Martenshoek.

De route is tot stand gekomen in samenwerking met het Historisch archief Midden-Groningen.

Oost west, thuis best?

Als u meer wilt weten over panden of bouwtekeningen wilt bekijken, dan begint de zoektocht vaak in gemeentearchieven. Maar ook archieven van waterschappen kunnen informatie bevatten over gebouwen. In de folder Oost west, thuis best? leest u meer over hoe u u onderzoek doet naar uw eigen huis of een ander gebouw in de gemeente of provincie Groningen. Denk hierbij aan molens, molenhuizen, tot kantoor verbouwde woonhuizen en brug- en sluiswachterswoningen. In onze serie Oost west, thuis best? laten we u kennis maken met pandonderzoek.

Meer activiteiten