Groninger Geschiedenis Digitaal

activiteit

zaterdag 12 oktober 2019
12:00 - 17:00 uur

Cascadeplein 6 Zaal Helpermolen

Spacetime Layers

Stelt u zich eens voor dat u door de stad Groningen loopt of een andere plek in provincie waar u niet eerder geweest bent. Wanneer u de Spacetime Layers app opent, vindt u wellicht informatie over deze plek. Ook de Groninger Archieven, gebruikers van het eerste uur, hebben plaatsgebonden informatie en beeldmateriaal toegevoegd.

In 2018 werd op het Let’s Gro festival de Spacetime Layers app gelanceerd. Deze vloeide voort uit een toepassing die meester Patrick Trentelman van de Oosterhoogebrugschool en de kinderen van zijn plusklas bedacht en ontwikkeld hadden.

Patrick Trentelman vertelt u graag over de ‘Points of Interest’ en verdere toepassingen van de app.

Amerigo app

De Rijksuniversiteit Groningen lanceert op de Dag van de Groninger Geschiedenis de app Amerigo. Met Amerigo wandelt u door de stad Groningen met een virtuele gids die de gebruiker voorlicht, vragen stelt en uitdaagt. Tijdens de route ontdekt u de rol van Groningen in de Atlantische wereld. Wetenschappers, ondernemers en curatoren hebben samengewerkt door gedegen onderzoek te doen, interessant archiefmateriaal op te duiken en deze te verwerken in de Amerigo app.

De gids in de app is een roemruchte Groningse piraat die in de zeventiende eeuw de kusten van onder andere Brazilië afschuimde: Rock Brasiliano. Kom kennismaken met onze digitale Rock en met de app Amerigo!

Meer activiteiten