D(e) N(oeken) A(rchieven)

voorstelling

zaterdag 12 oktober 2019
13:00 - 13:30 uur 14:30 - 15:00 uur

Cascadeplein 10 Restaurant

Als je even niet naar voren kunt kijken, dan kijk je achterom. Denk eens niet: ‘wat geweest is, is geweest’, maar ga eens terug. Het moment is gekomen, het onderzoek is gedaan, het materiaal is verzameld, een reis door het familiearchief van Karin Noeken.

Karin Noeken, bekend van Vrouw Holland, keert terug op de planken onder begeleiding van twee muzikanten met de voorstelling DNA.

Een aanstekelijke, geestige, boeiende voorstelling, waar oude verhalen tot leven komen, ondersteund door prachtige muziek van Sebastiaan Wiering en Annette Scholten op cello en de Lame Sonore (alias de zingende zaag)

In deze voorstelling gaat Karin terug naar het begin, haar begin. Ze neemt een duik in het diepe onbekende verleden van mensen waar ze een bloedband mee heeft. Ze bladert door haar geschiedenis, duikt de archieven in en haalt verhalen op die nog nooit zijn verteld, zoals het verhaal over ‘Oliebollen Nel’. Zij danste tot in de late uurtjes met Prins Hendrik, terwijl Wilhelmina lag te slapen. En het verhaal over de klopjacht op Hendrik Frans uit Pekela. De archieflade van Frederik Frans zit nog steeds op slot… En wat heeft dierenpark Artis te maken met De Noeken Archieven?

Tekst/concept en spel: Karin Noeken
Beeld: Huig van den Hoofdakker
Decor: Sarah Schierbeek
Licht/geluid: Roelof Oosterga
Affiche: Kitty Lolkema

Op 12 oktober kunt u vanaf 10.30 uur bij de stand buiten naast de voordeur van Cascadeplein 4 zien of er nog kaarten beschikbaar zijn voor deze voorstelling.

Meer activiteiten