1672-plein

Activiteit

13:00 - 17:00 uur

Cascadeplein 4 1672-plein studiezaal

Op het 1672-plein staan verschillende informatieve stands van historische organisaties, waaronder gemeentearchieven uit de provincie die stukken laten zien, die iets vertellen over wat er in 1672 gebeurde in een specifieke regio. Ze maken hiervoor de pop-up tentoonstelling Gebeurtenissen in de provincie in 1672. Daarnaast zijn ook Historische Vereniging Stad en Lande, Historische Vereniging Haren en Nederlandse Genealogie Vereniging Groningen (NGV) aanwezig. NGV houdt een spreekuur om je eventuele 17e-eeuwse voorouders te vinden. De geodienst van gemeente Groningen vertelt meer over de cultuurhistorische waardekaart en laat hierop kaart 1672 van Jannes Tideman zien. Museum aan de A zet je aan het werk met een leuke quiz.

Pop-up tentoonstelling Verhalen uit 1672

Verschillende deelnemers van het Maak Geschiedenisproject Open het Stadsbestuur deden het afgelopen jaar onderzoek naar gebeurtenissen in 1672. In deze pop-up tentoonstelling tonen zij archiefmateriaal dat een belangrijke rol speelde bij hun onderzoek en waar zij vervolgens een microgeschiedenis over schreven. Ontdek hoe de Groningse Ruiterij optrad in 1672 of welke rol de brug van Ruischerbrug speelde in de verdediging van Groningen.

Zelf een microgeschiedenis schrijven? Geef je dan op voor de workshop Hoe schrijf ik een microgeschiedenis?

Meer weten over Maak Geschiedenisproject Open het Stadsbestuur? Op het 1672-plein kan je ook terecht voor meer informatie over dit project.

Meer activiteiten