Ontdek 1672

Tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis special is het voor een deel van de activiteiten niet nodig om je aan te melden. We zijn trots op onze collectie en willen de Groninger geschiedenis graag met een zo groot mogelijk publiek delen! Nadat Luc Panhuysen de Dag opent met een lezing over het Rampjaar, nodigen we je van harte uit om een kijkje te nemen in de hal of op het 1672-plein.

Ontdek het huis van Carl Rabenhaupt in 1672 of bekijk originele filmbeelden van het Groningens Ontzet in de 20e eeuw in de hal. Ga even rustig zitten om de eerste aflevering van onze podcast Bommen Berend te beluisteren of stap in de kaart die cartograaf Jannes Tideman in 1672 maakte over het Beleg van Groningen.

Daarnaast is de studiezaal omgetoverd in het 1672-plein waar de pop-up tentoonstelling Verhalen uit 1672 is te zien en waar verschillende stands van historische organisaties klaar staan om meer te vertellen over de gebeurtenissen in 1672. Als je alle informatie tot jou hebt genomen kun je dit gelijk testen met de quiz van het Museum aan de A.

De lezing van Luc Panhuysen, de activiteiten in de hal en op het 1672-plein en de theatervoorstelling van WAARK zijn allemaal vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Meer nieuws