DGG / MGG 2021

Oude strokartonfabrieken, geploegde akkers, vissersboten en arbeidershuisjes. In de hele provincie Groningen vind je stille getuigen van (verdwenen) arbeid. Het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis (oktober) van dit jaar is Aan het werk. En dat kunnen Groningers.

Elk gebied – zowel Stad als Ommeland – heeft van oudsher zijn eigen vorm van industrie, handel of nijverheid. De Groninger Archieven nemen dit samen met een aantal partners onder de loep tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis en laten zien welke invloed het landschap had op de verschillende manieren van arbeid en andersom. In de provincie kunt u bijvoorbeeld vijf routes gaan fietsen in dit thema. De routes van gemiddeld 40 kilometer lang zijn niet alleen mooi om te fietsen. Ze voeren langs verschillende historische plekken en vertellen het verhaal van de arbeidsgeschiedenis in deze omgeving. Daarnaast is er een speciaal kinderprogramma en vinden verschillende andere activiteiten plaats.

Dag van de Groninger Geschiedenis

Tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis (MGG) wordt ook een Dag van de Groninger Geschiedenis (DGG) georganiseerd. De DGG organiseren we op zaterdag 9 oktober. In het programma van de Dag staat ook het thema Aan het werk centraal.

De voorbereidingen zijn in volle gang en deze website wordt regelmatig aangevuld met meer informatie over zowel de MGG als de DGG.

Meer nieuws