Aan de slag met 1672

Wil je achterhalen wie jouw voorouders waren in de 17e eeuw of nieuwe methodes leren om historische verhalen te vertellen? Meld je dan aan voor een van de workshops die wordt gegeven op de Dag van de Groninger Geschiedenis special.

Leer hoe je een historische podcast kunt maken, terwijl twee ervaren podcastmakers je alle ins en outs geven. Het is namelijk nog een hele kunst om een verhaal te vertellen als er geen ooggetuigen meer zijn. Ben je op zoek naar een uitdaging en dol op puzzelen, maar zit je niet te wachten op het uitvoeren van langdurig onderzoek? Sluit je dan aan bij de workshop Hoe schrijf ik een microgeschiedenis?. Hierin laten we zien hoe je vrij gemakkelijk aan de hand van korte tekstfragmenten een onderzoekje kunt opzetten en daar een kort verhaal over kunt schrijven. Iedereen kan meedoen!

Daarnaast geven we twee workshops waarin je je historische vaardigheden kunt verrijken. Leer het handschrift lezen van een 17e-eeuwse diplomaat die niet al te geliefd was in de stad Groningen of ga op zoek naar jouw voorouders vóór 1811. Een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.

Aanmelden voor deze workshops is noodzakelijk.

Meer nieuws